Kevlarjeans

      Kommentarer inaktiverade för Kevlarjeans

Att kevlarjeans när du åker mc har varit eftertraktat i flera år tillbaka har du säkert koll på om du gillar att åka mc, men hur bra dom där kevlarjeansen egentligen är kanske du inte har kollat upp. Jag tycker också att kevlarjeans är riktigt snygga, fortfarande efter flera år är dom inte omoderna men kanske kommer det en dag då man har insett att säkerheten måste komma före utseende och mode. Så tror jag att det blir med kevlarjeans, även om jag inte har hittat rapporter om just kevlarjeans så har jag ändå läst många kommentarer från åkare som har testat.

Kevlarjeans – säkra eller ej?

Innan ni köper ett par häftiga och coola kevlarjeans för mc tycker jag att ni ska öppna ögonen lite och faktiskt titta på jeansen med lite andra ögon och inte bara falla för utseendet. Vilka skydd finns det på dessa kevlarjeans och är skydden godkända eller bara till för att föraren ska se cool ut? Jag läste bara för någon dag sedan om en kille som hade gjort en riktig praktvurpa och där kevlarjeansen inte höll måttet, jag gissar att killen aldrig mer köpte ett par kevlarjeans. Enligt vissa recensioner är dom odugliga att krocka i så fort du passerat 70-sträcket.

Kevlarjeans bäst i test!

Förvånad blev jag när jag googlade runt och fann lite mer matnyttig info om kevlarjeans och att dessa också hade blivit ”bäst i test” för något år sedan. Kevlarjeansen visade sig ha riktigt bra motståndskraft mot olyckor och att släpas med på asfalt vid en olycka. Genomsnittsiffror visar att ett gore-tex-ställ släpades 18 meter, skinnställ 80 m. Tänk på att oavsett vad ni har för byxor på er innan ni åker hoj så tänk på vad du vill ha för information samt hur du skulle tillskansa dig den.