Stormkök

      Kommentarer inaktiverade för Stormkök

Har stormkök någonsin varit så populärt som nu när det råder krig i Europa? Många ser sig om efter ett stormkök för att kunna säkra upp att det går att laga mat även om strömmen går, eller i värsta fall inte kommer tillbaka på obestämd framtid. Det hjälper inte om du bor i lägenhet om strömmen går permanent, det är sällan det finns vedspis i lägenheter och inte gasspisar heller. Fast att ha gasspis verkar ju inte hjälpa nu när det är brist på gas. Det bästa är ändå att investera i ett lite större och bra stormkök, då kan du alltid laga din mat så länge du har gasol så du får se till att du har ett par fulltankade behållare med gasol hemma.

Stormkök & vandring

Vi gillar att vandra, jag och min man, det har vi gjort så länge jag kan minnas och vårt första stormkök köpte vi för säkert 30 år sedan. Vi bestämde oss för att vandra en längre sträcka och att ta med tält för övernattning. Vi skulle vara bort i ungefär en vecka och behövde ha med oss ett stormkök för att garantera att vi kunde laga mat oavsett väder. Ibland är det verkligen inte läge att försöka göra upp en eld i ösregn eller storm, så stormköket var ett måste för oss.

Gammalt stormkök

Trots att vi har använt vårt stormkök flitigt genom åren så är det fortfarande helt fungerande och bra. Det har kommit många olika och mer smidiga stormkök efter att vi köpte vårt så vi tänkte faktiskt att vi skulle investera i ytterligare ett stormkök för säkerhets skull. Inte bara för att ha med på vandring utan också om det skulle hända något i Sverige, att strömmen stängs av för att sparas på eller i värsta fall om vi skulle invaderas.