Mopedverkstad

Jag köpte min första moped redan när jag var 13 år, den låg absolut till grunden för min framtida mopedverkstad fastän jag kanske inte riktigt visste det då. Allt som hade med mopeder att göra fascinerade mig och jag lade varenda krona jag kunde spara ihop till på delar till mopeder och mopeder jag skulle försöka laga och sedan sälja med vinst. Jomen, den lilla mopedmekanikern grundade sin framtid redan i tonåren. Ett par gånger var jag förbi byns container som man på den tiden kunde slänga allt skräp i och där andra (jag då) kunde plocka upp saker och återvinna dessa.

Morfars mopedverkstad

Jag kan ju lätt säga att min morfar hade väldigt mycket att göra med att jag i vuxen ålder startade en mopedverkstad då han själv höll på mycket med mopeder. Min morfar hade kort och gott ”en verkstad” och där lagade han allt som folk ville ha hjälp med. Ibland rullades det in en gammal hästkärra med ett söndrigt trähjul, eller en sits som behövde stoppas om med tagel. Någon gång stod där en brödrost som skulle lagas eller ett kylskåp. Men det roligaste jag visste var när det lämnades in en moped, då ringde morfar hem till oss och bad mig komma bort till hans verkstad för att hjälpa till.

Min egen mopedverkstad

Kort efter att min älskade mentor och morfar tyvärr gick bort så berättade min mamma att morfar hade velat att jag tog över hans verkstad och gjorde den till min egen. Morfar hade sagt tidigare till mig att han ville att jag skulle efterträda honom men vi hade aldrig bestämt något. Men så fick det då bli, och jag tog över verkstaden och gjorde den till min egna mopedverkstad. Det kan hända att en och annan MC kommer in också till mopedverkstaden och kanske ibland även skottkärra, lite för att hedra morfar och ställa upp för andra.