Kontakt sökes

Nu kanske du tror att detta är en kontaktannons men då tar du verkligen fel. Det handlar om min släpvagn. Jag har skaffat en ny kontakt till min släpvagn och letar nu efter ett kopplingsschema för 13-polig släpvagnskontakt. Efter att ha googlat har jag hittat flera på nätet men jag har svårt för att förstå dessa. Jag tänkte att jag skulle slippa lämna in släpvagnen för att koppla in kontakten, men vi får väl se hur det går.

Den gamla kontakten har helt ärgat igen och jag kan inte få den ren. Jag har försökt att få kontakten ren och även använt elkontaktfett, men det hjälper inte. Därför måste jag ha en ny kontakt. Det går ju inte att köra med en släpvagn där inte ljus och blinkers fungerar.

Kopplingsschema för 13-polig släpvagnskontakt

Ja, det är svårt att till och med skriva det i text, hur svårt är det inte då att göra själva kopplingen. Förutom att det blir konstigt om man kopplar fel så kan det bli kortslutning eller nåt annat fel som skadar både släpvagnen och bilen.

Jag lutar nog åt att lämna in släpvagnen i alla fall och låta proffsen ta hand om kopplingen. Även om det kostar en peng så skulle det kosta mångdubbelt mer om jag gjorde fel.

Krångligt med släpvagn

Egentligen skulle jag gärna slippa ha den där släpvagnen. Jag tycker det är krångligt att köra den och även att lasta den bra. Men eftersom vi har mycket material som vi måste köra mellan vårt hus och vårt företag så skulle jag inte klara mig utan den. Släpvagnen är ett så mycket billigare alternativ till en skåpbil eller att hyra bil för transporterna. Men jag önskar verkligen att jag skulle slippa det jäkla släpet.